Vinterhjälpen

På den här sidan hittar du stöd för att underlätta de närmsta månaderna. Vi vet att det är en orolig tid för många kunder och vi kommer uppdatera sidan löpande med information som kan vara hjälpsam.
Lightbulb Black

100% Förnybar energi

Lightbulb Black

Långsiktigt hållbar

Lightbulb Black

Lokal

Spartips

Enkla tips för att hålla nere din förbrukning.

Läs mer

Våra olika elavtal

Här kan du läsa om våra olika avtalstyper för att hitta den som passar dig bäst.

Läs mer

Autoflex

Läs mer om projektet där du med en teknisk lösning kan sänka din förbrukning samtidigt som du förbättrar inomhusklimatet.

Läs mer

Aktuella elpriser

Fyll i ditt postnummer och en uppskattad förbrukning för att få dagsaktuell information om elpriset. Det här kan du tryggt göra utan att du signar upp dig för något. Skulle du sedan vilja teckna något av avtalen klickar du dig enkelt vidare i avtalstecknaren.

Läs mer

Vi köper din solel

Har du en solcellsanläggning och producerar mer än du gör av med? Teckna något av våra produktionsavtal för att få ut det mesta av din produktion.

Läs mer

Ny elnätstaxa

Läs om hur du som bor i Sala-Heby Energi Elnäts nätområde påverkas av den nya elnätstaxan och varför förändringen görs. Den nya taxan börjar gälla fr.o.m. 1/2-23.

Läs mer

Behöver du förnya eller teckna nytt elavtal?
Gör det enkelt direkt på hemsidan.

Marshmallows G51acd7cca 1920
Winter Ge4b8792f8 1920 700x467

Fakturafrågor

Många kunder får onormalt höga fakturor nu. Vi förstår att det kan ha varit svårt att förbereda sig för. Om du ser att du får svårt att betala hela eller delar av din faktura, vänligen kontakta oss i god tid innan fakturan förfaller. 

Kontakta vår kundservice på melj: kundservice@sheab.se
eller på telefon 0224-576 10 så att vi kan hjälpa dig.

Elpriskompensation

❗️Med anledning av utbetalningen av elstödet❗️
Vi vill uppmärksamma att det är Försäkringskassan som betalar ut stödet, inte energibolagen. Bedrägeriförsök har förekommit i andra delar av landet och vi uppmanar till försiktighet. Som vanligt vill vi be er att inte signera något med BankID om ni blir uppringda.

Läs mer på försäkringskassans hemsida om hur utbetalningen går till HÄR.

Alla elanvändare med eget elnätsavtal i södra Sverige kommer att få stöd för att hantera onormalt höga elpriser. Med södra Sverige avses elområde 3 och 4. På bilden ifrån Energimarknadsinspektionen till höger ser du vilket område du själv tillhör. Sala-Heby Energis elnätskunder bor i elområde 3.  

Hur mycket kompensation just du får i stöd beror på stödnivån i ditt elområde och på din elförbrukning under en bestämt tolvmånadersperiod (oktober 2021-september 2022). 

Elområde 3 = 50öre/förbrukad kWh

Elområde 4 = 79 öre/förbrukad kWh 

Formerna och tidpunkten för när du kan få ut stödet är inte fastställt. Svenska kraftnät har vänt sig till regeringen för hantering av utbetalningen. 

Försäkringskassan ansvarar för utbetalningarna och preliminärt kommer detta ske i februari. 

Texten uppdateras när ytterligare fastställd information finns att tillgå.  

elområden (1)
Bild: Energimarknadsinspektionen
Faktura V1 700x467
Användarmanual Mina Sidor

Helt ny version av Mina Sidor

Nu lanserar vi en helt ny version av Mina sidor! Många funktioner kan du känna igen sedan tidigare, till exempel möjlighet att se och ladda ner dina fakturor och se din förbrukning. 

Inom kort kommer du även ha möjlighet att förnya dina avtal direkt på Mina sidor.  

En nyhet är att vi har ökat säkerheten och därför krävs nu BankID för att logga in. En annan stor nyhet som många efterfrågat är du nu kan lägga till fler personer i familjen eller på företaget som vill ha  tillgång till Mina Sidor. Logga in, lägg till deras personnummer under Kundgodkännande och sedan är det bara för personen att logga in med sin egen BankID. Personer som du lägger till under Kundgodkännande kan se all data men inte ändra dina uppgifter.

Kontakta oss om du har frågor
Inställningar för cookies