Försäljningschef och ansvarig för affärer kopplat till solel, service, energieffektivisering och fossilfria transporter

Vill du leda och utveckla vårt samlade erbjudande mot kund och samtidigt bidra till utvecklingen av våra bolag och ägarkommuner?

Vi erbjuder dig en tjänst som försäljningschef för vårt samlade produkterbjudande. I ditt arbete arbetar du nära AO chefer för respektive affär. Här inkluderas elhandel, fjärrvärme och service. För en del affärer har du hela ansvaret. Det gäller exempelvis solceller, laddinfrastruktur, energiservice, batterier, HVO etc vilket är komplementaffärer eller nya affärer på stark frammarsch i vårt erbjudande till våra kunder för att stödja en hållbar utveckling. Till din hjälp har du en grupp av medarbetare som arbetar med försäljning av olika produkter kopplat till energi, vilka du kommer att ha det direkta chefsansvaret för. Du arbetar tätt med vår serviceavdelning för leverans och bygger tålmodigt affärer.

I rollen som försäljningschef har du ansvaret att hålla ihop vårt samlade försäljningserbjudande mot kund för att skapa ett mervärde och underlätta för våra kunder. För de affärer inom området du är ansvarig för har du ansvaret för hela kedjan från produktidé, utveckling till leverans och resultat. Hos oss kommer du ges stor frihet att leda och utveckla affärerna och vara en viktig kraft i omställning till ett fossilfritt samhälle. Du är placerad i Sala och rapporterar till vår VD Håkan Carefall. Du ingår i koncernens ledningsgrupp.

Du kommer att arbeta med produkt- och affärsutveckling, försäljning, ledarskap, men även med att effektivisera och kvalitetssäkra våra processer samt säkerställa att vi uppfyller lagar och krav inom ansvarsområde. Du har ett stort engagemang i det dagliga operativa arbetet tillsammans med medarbetare samtidigt som du har ett nära samarbete med övriga delar i verksamheten. Du har en förmåga att få till en skillnad genom delaktighet och att lyfta dina medarbetare. I din chefsroll gillar du att föra dialog med dina medarbetare och ge dem en stor frihet med tillhörande ansvar inom ansvarsområden. Du har lätt för att samarbeta och har en förmåga att kombinera de operativa dagliga uppgifterna med de strategiska. Vi ser att du är strukturerad, har ett inre driv och är resultat- och målinriktad.

För att lyckas väl i tjänsten har du en gedigen försäljningsbakgrund gärna kombinerat med en akademisk utbildning från universitet inom ekonomi/marknadsföring/försäljning i botten. Du har goda ledaregenskaper som bygger på att få medarbetare att växa med mål, tillit och uppföljning.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att jobba inom energibranschen och har ett brinnande intresse för en hållbar utveckling.

Vilka är vi?

Sala Heby Energi är en arbetsgivare som värnar lika mycket om dig som medarbetare som våra kunder och miljön. Vår frisknärvaro är hög och vi månar mycket om trivseln på jobbet. För vårt arbete har vi erhållit en guldmedalj i kundbemötande från våra kunder.

  • SHE ägs av Sala och Heby kommuner
  • Vi är drygt 60 anställd fördelade på 3 bolag.
  • Vår affärsidé är att vara en långsiktig modern hållbar energikoncern inom i huvudsak Sala och Heby kommuner.
  • Vår omsättning uppgår till 400 mkr.
  • Vi sätter miljön och hållbarhet i fokus och är fossilfria i all vår verksamhet.

Vill du bli en av oss är du varmt välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2024. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår VD Håkan Carefall. Du når Håkan på telefon 0224-576 03 eller via e-post Hakan.carefall@sheab.se. Du kan även tala med nuvarande chef Per-Erik Johansson på telefon 0224-576 71.

Vi värdesätter mångfald i vår verksamhet.

Övrigt
Till rekryterings- och annonsföretag: Vi har redan valt våra samarbetspartners i samband med denna annons.

Tillbaka

Kontakta oss om du har frågor